Onze workshops

Gezellige kookworkshops in gemoedelijke sfeer!

Gezellige kookworkshops in gemoedelijke sfeer

Het ultieme uitje met uw gezin, familie of collega's. En weer eens iets anders dan gewoon uit eten. Samen koken en daarna heerlijk met elkaar aan tafel, alle tijd om elkaar te spreken. Ook tijdens het koken is er tijd voor een praatje en onder het genot van een drankje bereidt u de heerlijkste gerechten.

De gezelligheid van samen koken en eten staat bij ons voorop en misschien leert u er ook nog iets van. We delen graag onze tips en trucs zodat u deze recepten thuis ook weer kunt maken.

Deze kookactiviteiten zijn gericht op recepten met ambachtelijke bereidingswijzen op basis van eerlijke, pure, seizoensgerichte ingrediënten.

Een kookworkshop is al mogelijk vanaf 6 personen.

Op elke laatste donderdag van de maand organiseren we een kookworkshop waar je individueel of per 2 voor kunt inschrijven. De gewenste groepsgrootte is 8. We koken dan een 4-gangen diner in groepjes van 2. Bij minder dan 8 aanmeldingen kan de workshop helaas niet doorgaan.


Wat kan je van onze kookworkshop verwachten?

De totale tijdsduur van een kookworkshop is 4 à 5 uur. De gerechten worden in groepjes van twee of drie bereid volgens recept. Er zijn diverse thema's mogelijk zoals een 4-gangendiner, high tea, tapas of vegan, elk thema is bespreekbaar. Het thema of de samenstelling van de kookworkshop wordt in overleg bij de reservering bepaald. Bij elk thema is er een combinatie van vlees-, vis- en/of vegetarische gerechten. De gerechten zijn seizoensgericht en er wordt gebruik gemaakt van ingrediënten van eigen erf aangevuld met o.a. streekproducten. Er kan rekening worden gehouden met diëten, voedselallergie, vegetariërs e.d. Na ca 1,5 uur gaat de hele groep aan tafel en worden de gerechten één voor één uitgeserveerd door de bereiders ervan. Na dessert sluiten we af met koffie en thee. Dit is ook het einde van de workshop.


Kosten en praktische zaken kookworkshop

Met ingang van 2023 worden de prijzen verhoogd naar € 62,50 p.p. voor de reserveringen die al staan wordt de oude prijs berekend.
Een kookworkshops is in principe op elke dag van de week mogelijk. Een groep tot 8 pers. is welkom van Zondag t/m Donderdag. Groepen van 8 of meer personen kunnen ook op Vrijdag of Zaterdag koken.  Reserveren is noodzakelijk. De prijs van een kookworkshop is € 57,50 per persoon inclusief alle drankjes tijdens de workshop (fris, bier, wijn) en koffie en thee ter afsluiting. Drankjes die na de koffie besteld worden zitten niet bij de prijs in en mogen apart afgerekend worden. Bij minder dan 6 personen is het minimumbedrag €345,- inclusief alle drankjes. Er zijn schorten aanwezig. De recepten worden na de workshop per email verzonden aan de deelnemers. We werken vooral met verse producten, daarom is het wijzigen van het aantal deelnemers mogelijk tot 24 uur voor aanvang van de kookworkshop. Anders zijn we genoodzaakt om deze kosten in rekening te brengen.