Onze smaakmakers

De smaakmakers van Op de Brusse

Smits Groente & Fruit

Vers van het land, direct naar de klant

smaakmaker Smits Groente enFruit

Gert Smits teelt al 25 jaar groenten en fruit. Het is zijn lust en zijn leven om allerlei groentegewassen te telen en meteen in zijn landwinkel aan huis te verkopen. Zo teelt hij naast de reguliere groentesoorten ook diverse 'vergeten' groenten zoals koolraap, aardperen, paarse wortels en pastinaken. Ook teelt hij in het voorjaar en de zomer verse tuinkruiden en teelt Gert als enige in Nederland artisjokken.

Gert vind het belangrijk dat de weg van het land naar de klant zo kort mogelijk is. Enerzijds omdat hij het belangrijk vind dat de klanten de herkomst en de teeltwijze van de groenten en fruit kennen. Anderzijds omdat hij duurzaamheid van het milieu belangrijk vind. Korte lijnen van het land naar de klant en seizoensgericht aanbieden van producten zijn daarbij net zo belangrijk als het zo duurzaam mogelijk telen van de groenten en het fruit.
Gert deelt de filosofie van de Slow Food beweging dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn en is daarom ook enthousiast aanhanger van deze organisatie.