Onze smaakmakers

De smaakmakers van Op de Brusse

Geitenkaasboerderij Brömmels

Veelzijdigheid in geitenkaas!

Bert met zn geiten 285x272

Ellen en Bert hebben met de Brömmels een veelzijdige boerderij. Ze houden melkgeiten, scharrelvarkens en -kippen, hebben pony's en schapen om naar te kijken en maken tal van heerlijkheden zoals geitenkaas, diverse jams, scharrelvlees en allerlei zelfgemaakte delicatessen. Sinds kort hebben ze ook een wolwinkel met diverse soorten gesponnen en ongesponnen wol en geven ze spinlessen.

De geiten hebben de hoofdrol in het bedrijf. Er zijn zo'n 100 melkgeiten en 20 lammeren. De geiten zijn gehuisvest in een potstal met stro. Dierenwelzijn staat bij Ellen en Bert voorop, niet alleen voor de geiten maar voor alle dieren op de boerderij. Kinderen die op de minicamping van de Brömmels logeren mogen zelfs meehelpen voeren en melken!

Uit de verse geitenmelk worden verschillende soorten gepasteuriseerde geitenkazen bereid. De kazen van de Brömmels blinken uit doordat ze heel smeuïg en zacht zijn. De halfharde Goudse kazen zijn verkrijgbaar in diverse leeftijden van zeer jong (10 dagen) tot wel 2 jaar oud. Ook erg lekker zijn de kruidenkazen met als hoogtepunt de Fenegriekkaas. Naast de halfharde Goudse kazen maken ze ook verse zachte geitenkaas en zelfs witschimmelkazen zoals geitenbrie en geitencamembert. Deze zachte kazen vinden gretig aftrek bij tal van grote restaurants. In 2006 hebben de zachte kazen met kruiden een zilveren medaille gewonnen bij de keuring van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft.