Onze smaakmakers

De smaakmakers van Op de Brusse

Wij en onze smaakmakers

Wij, Petra en Reinier van Boerderijrestaurant Op de Brusse, gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten van eigen erf in onze menu's voor het restaurant en in de kookstudio. Eigen groenten, vlees, eieren, melk, yoghurt, fruit, kaas enz. Daarnaast maken we gebruik van ingrediënten van kleinschalige Achterhoekse boeren en producenten die ,net als wij, werken met respect voor dier en milieu. Ook werken zij zoveel mogelijk met grondstoffen uit de directe of nabije omgeving dus met zo min mogelijk milieubelastende transportkilometers.
Hieronder kunt u kennis maken met de smaakmakers met wie wij samenwerken.


Bakkerij Brunsveld

Bakkerij Brunsveld

Voor traditioneel gebakken brood

Bakkerij Brunsveld is van oorsprong een familie bedrijf, opa Brunsveld begon in 1892 met een molen en een winkel voor het malen van rogge. 

Imkerij Verholte

Honing: samenwerking tussen imker, natuur en bijen

Smaakmaker imkerij Verholte 285 x 272

Het imkeren is begonnen bij de Opa van Mariska, haar vader heeft het bijen-houden overgenomen en na hem dreigde het op te houden, totdat...Mariska zijn dochter, Henri tegen het lijf liep. Als snel sloeg de vonk voor het imkeren bij Henri over en zodoende is Imkerij Verholte nog steeds een familiebedrijf!

Slaegeproducten

Slaegeproducten

Speltgraan, oergraan met veel moderne toepassingen

Het agrarische bedrijf van Jan Steverink bestaat onder andere uit akkerbouw. Een deel van deze akkerbouw gronden reserveert hij voor het verbouwen van meer bijzondere gewassen. Jan vindt het in stand houden van de biodiversiteit belangrijk en streeft na om traditionele gewassen zoals speltgraan terug te brengen in de Achterhoek.

Wijngoed Montferland

Niet heel veel, wel heel goed!

P-Leon oogst-366x272

Wijngoed Montferland is een echt familiebedrijf. Leon en Magda runnen de wijngaard en hun 4 kinderen dragen hun steentje al bij. Wijngoed Montferland bestaat uit twee wijngaarden die op verschillende locaties liggen. Wijngaard Oerlegoed (2,5 ha) ligt bij de boerderij en bestaat uit rivierklei, rijk aan mineralen en voedingsstoffen. De wijnstokken zijn in 2004 met de hand ingepland en worden op biologische wijze geteeld, zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Wijngaard 't Bergerbos (1,5 ha) ligt op een idyllische plek aan de zuidkant van de heuvel aan de voet van Kasteel Bergh. De grond is hier schraal en droog en bestaat uit zand en kiezel.

Geitenkaasboerderij Brömmels

Veelzijdigheid in geitenkaas!

Bert met zn geiten 285x272

Ellen en Bert hebben met de Brömmels een veelzijdige boerderij. Ze houden melkgeiten, scharrelvarkens en -kippen, hebben pony's en schapen om naar te kijken en maken tal van heerlijkheden zoals geitenkaas, diverse jams, scharrelvlees en allerlei zelfgemaakte delicatessen. Sinds kort hebben ze ook een wolwinkel met diverse soorten gesponnen en ongesponnen wol en geven ze spinlessen.

Melkveehouderij Ormel

Dierenwelzijn en bewust omgaan met wat de natuur voortbrengt

Smaakmaker Ormel

Sinds 1994 hebben Ellen en Erik een biologisch melkveebedrijf. In 2003 maakten ze de overstap naar Biologisch Dynamische (BD) bedrijfsvoering. De belangrijkste redenen voor deze overschakeling waren de verdere verdieping van de biologische principes en met name ook de grotere nadruk die BD-boeren legt op het dierenwelzijn.

Smits Groente & Fruit

Vers van het land, direct naar de klant

smaakmaker Smits Groente enFruit

Gert Smits teelt al 25 jaar groenten en fruit. Het is zijn lust en zijn leven om allerlei groentegewassen te telen en meteen in zijn landwinkel aan huis te verkopen. Zo teelt hij naast de reguliere groentesoorten ook diverse 'vergeten' groenten zoals koolraap, aardperen, paarse wortels en pastinaken. Ook teelt hij in het voorjaar en de zomer verse tuinkruiden en teelt Gert als enige in Nederland artisjokken.

Zorgboerderij Rutgers

Voor het bieden van agrarische huiselijkheid

Zorgboerderij-Rutgers-380x322

Ina en Gert van activiteitenboerderij Rutgers bieden dagbesteding en logeeropvang aan mensen met een beperking. Zij bieden hun deelnemers agrarische huiselijkheid. Kenmerken van deze levenswijze zijn het bieden van rust en regelmaat. In de werkzaamheden en activiteiten wordt meegegaan met de seizoenen. Verder kenmerkt het leven op de activiteitenboerderij zich door het bieden van rust door de wetenschap dat er na morgen nog een dag komt....
Activiteitenboerderij Rutgers bakt voor boerderijrestaurant Op de Brusse diverse taarten en koekjes.