Compilatie Moestuin

Wij telen bekende en minder bekende groenten en kruiden voor onze gerechten

Onze moestuinen, kruidentuin en kas

Ons motto 'van grond tot mond'vind je letterlijk in onze moestuinen, kruidentuin en in onze (koude) kas. We zaaien onze eigen groenten en kruiden. Gewone groenten en kruiden, die iedereen wel kent, maar ook de meer bijzondere soorten en de vergeten groenten. Groenten zoals snijbiet, pastinaak, gele snijbonen, gele en witte bieten, paarse boontjes, paarse boerenkool. Bij de kruiden bijvoorbeeld het honingplantje, eetbare afikaantjes en viooltjes en ga zo maar door.
Voor de gasten leuk om door de moestuinen en kas te lopen en te zien groeien wat je later op het bord terugvindt. Deelnemers van de kookworkshops moeten vaak de tuin in om zelf de groente en kruiden te oogsten die nodig zijn voor hun recept.
In de moestuinen worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt (dus ook geen biologische bestrijdingsmiddelen) Er wordt alleen gewied en de koeienmest uit de stal is de mest die wordt gebruikt. Hooguit aangevuld met gedroogde koemest.