Scharrelkippen

échte scharrelkippen die vrij rondlopen op het erf

Varkens

Onze scharrelvarkens lopen te wroeten onder de hazelnootstruiken

Koeien

Onze twee Lakenvelder koeien zorgen voor de lekkerste zuivelgerechten

Onze boerderij-dieren

Dierenwelzijn voorop!

Dierenwelzijn staat bij ons voorop. Dit vinden wij nog belangrijker dan het zuiver biologisch voeren van de dieren. Wij willen onze dieren een goed leven bieden. Dat betekent dat onze koeien, varkens en kippen zoveel mogelijk de vrijheid hebben om zelf te kunnen bepalen of ze binnen of buiten willen zijn. Ook vinden we het belangrijk dat ze voldoende ruimte hebben om rond te scharrelen, zowel in hun binnenruimte als buiten, zodat ze genoeg beweging kunnen hebben. Ditzelfde geldt ook voor het vlees dat wij aankopen.

Onze Lakenvelder koeien

Wij hebben 2 Lakenvelder koeien die zorgen voor melk, yoghurt, pudding en kaas. Ze lopen naast het terras en de pipowagen in het weiland. Hun nachtverblijf, een potstal, is een klein bakhuis naast de boerderij. De koeien bepalen zelf of ze buiten of binnen willen zijn want de deur van de potstal staat altijd open en ze kunnen dus altijd naar buiten als ze daar zin in hebben. Zowel 's winters als 's zomers.

Onze scharrelkippen

Naar ons idee hoort een kip lekker vrij rond te scharrelen op het erf om zo hun kostje bij elkaar te pikken. Dat lukt goed... soms te goed want onze kippen weten heel goed dat er bij onze gasten wat te halen valt. Als we de kookworkshop buiten doen zijn de kippen er letterlijk ook 'als de kippen bij'. Ditzelfde geldt als onze gasten van onze bed & breakfast, de zigeunerwagen, buiten ontbijten. Echt landelijk en gezellig al dat zachte getokkel van de kippen om je heen. Wanneer er gasten zijn die dit minder waarderen en kunnen we de kippen tijdelijk opsluiten in hun binnenhok met ruime buitenren.

Onze varkens

Onze scharrelvarkens lopen onder de hazelnootstruiken en hebben een tuinhuis als stal. Ze hebben ook een modderbad waar ze bij warm weer graag gebruik van maken om af te koelen. We voeren ze grotendeels met schillen, stronken en andere overblijfselen uit de moestuin. Daarnaast krijgen ze brokjes als bijvoeding. Onze varkens leven twee keer zo lang als een varken in de gewone varkenshouderij. Ook krijgen ze veel beweging. Ze zijn nieuwsgierig en komen graag kennismaken als je naar ze toekomt. Ook liggen ze graag in het zonnetje lekker tegen elkaar aan te luieren in de zon of in de schaduw.